• 06-18643916
Persbericht
Slim op pad met de smartphone                                                                                                  Beek, 2 maart 2020.
Het CBS geeft aan dat in 2019 77% van de 65-plussers online actief is.
Digitaal vaardige senioren spreken hun kleinkinderen of kennissen tegenwoordig makkelijk via Whatsapp of Skype.
Oude bekenden vindt men terug op Facebook en via internetbankieren betaalt men veilig en zorgeloos zijn rekeningen.
Om senioren ook onderweg slim gebruik te laten maken van hun smartphone, staat de maand maart bij SeniorWeb in het teken van slim op pad gaan met de smartphone.
Een rondje wandelen of een mooie fietsroute maken? SeniorWeb levert op verschillende manieren een bijdrage aan het digitaal vaardig maken van mensen.
In 425 SeniorWeb Leslocaties in het hele land, gerund door senioren-vrijwilligers, leren senioren stap voor stap hoe ze werken met de computer, tablet of smartphone.
In maart bieden meer dan 100 leslocaties speciale workshops, vragenuurtjes en cursussen aan over slim op pad gaan met de smartphone. Gratis, of tegen een kleine vergoeding.
Op seniorweb.nl/slim-op-pad vindt men leuke en nuttige tips en apps voor onderweg. Bijvoorbeeld hoe men met Google Maps aan de slag kan om routes te maken en te volgen.
Of hoe men met het openbaar vervoer naar het startpunt van de route gaat. Met de Slim op pad-quiz kan de kennis getest worden.
En met de SeniorWeb Bankjes-challenge daagt SeniorWeb iedereen uit om in maart de bankjes in hun provincie op basis van GPS-coördinaten te zoeken en fotograferen.
Als de vier bankjes in de provincie gevonden worden, maakt men bovendien kans op mooie prijzen!
Wilt u ook Slim op pad met uw smartphone? Kom naar onze leslocatie in Beek. Op Stegen 35 bent u met uw vragen van harte welkom.
Kom gerust langs op donderdag tussen 13:30 EN 14:30 of vrijdag tussen 10:00en 12:00 .
Voor meer informatie, bel ons op 0653852233 of stuur een e-mail naar . Onze vrijwilligers staan voor u klaar.

Contactgegevens

CDL-Beek leslokaal

Stegen 35
6191 TR BEEK-Lb


E-mail:
Website: www.cdl-beek.nl 
Telefoon Planning: 06 - 18 64 39 16
Volg ons: