• 06-18643916

KBO en CDL zetten een hulpdienst “sociaal contact met video” op voor Beekse inwoners.

Doel van deze hulpdienst is het ondersteunen sociaal contact ten tijde van “Houd afstand i.v.m. Corona” door middel van videocommunicatie mogelijk te maken.

Gedwongen door landelijke maatregelen houden we anderhalve meter afstand tot elkaar. Ook is het nauwelijks mogelijk om elkaar te ontmoeten. De verwachting is dat deze maatregelen nog lang zullen worden gehandhaafd. En als het lukt om zo de coronacrisis de baas te worden dan is dat prima. Toch wil je contact kunnen onderhouden met familieleden en of vrienden.

Met behulp van moderne communicatiemiddelen is het mogelijk om dergelijke contacten ook op afstand te onderhouden. We kennen natuurlijk de telefoon als middel maar sinds enkele jaren kan daarmee ook communicatie met beelden worden ondersteund. Dat biedt het voordeel dat je ook kunt zien met wie je spreekt. Het vormt een verrijking van het onderlinge contact. Hoe je dat kunt doen is wel even “een dingetje“ zoals men dat nu zegt.

KBO-Beek en het Computer Doe en Leercentrum hebben dan ook het initiatief genomen om hiervoor een hulpdienst “Sociaal contact met video” op te zetten. Hiermee willen wij u in staat stellen om met anderen via een video te gaan communiceren.

Wie komt daarvoor in aanmerking? Inwoners uit Beek die zelf beschikking hebben over een smartphone of tablet en thuis een wifi verbinding hebben.

Welke ondersteuning krijgt u van ons? Wij helpen u met het gebruiken van een videocommunicatie programma.

Hoe leveren wij die ondersteuning? U meldt zich aan via 0653852233.

We vragen dan welke apparatuur u heeft en welke programma’s al op uw toestel geïnstalleerd staan.

We maken dan een afspraak wanneer een van onze vrijwilligers contact met u gaat zoeken om de ondersteuning te verlenen. We helpen U telefonisch en mogelijk met beeld op weg met het installeren en oefenen. Hier verzamelen we ook informatie over apps en instructies van geschikte programma's.

Aan deelname aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Contactgegevens

KBO-Beek:

CDL:

telefoon: 0653852233

Contactgegevens

CDL-Beek leslokaal

Stegen 35
6191 TR BEEK-Lb


E-mail:
Website: www.cdl-beek.nl 
Telefoon Planning: 06 - 18 64 39 16
Volg ons: